Leitenberger AWPE 04
ablaktörlőlapát állító

A BOSCH, Valeo, SWF stb. által „Aerotwin”, „Flat” néven ismertté vált új váz nélküli ablaktörlő lapát-generáció új mérő és beállító műszereket igényel. A törlőlapát tartójának szöge a szélvédőn és hátsó ablakon megadott értékűnek kell legyen.

A mérő- és beállító műszer használata ajánlatos:

  • A törlőlapát használatakori zörgés, akadozás, csikorgás esetén
  • Nem megfelelő törlés esetén
  • Nem egyenletes törlés esetén
  • Szélvédő csere esetén

A törlőlapát szögének ellenőrzése minden szélvédő/ablak csere alkalmával szükségszerű, mert az új szélvédő/ablak beszerelésével a szög nagy valószínűség szerint megváltozik.

Szögmérés:

A szögméréshez a törlőlapátot vegyük le és csatlakoztassuk a lapáttartót a szögmérő műszerhez. A tökéletes kapcsolat a különféle adapterek segítségével jön létre a lapáttartó és a műszer között. Az adapterek mindegyik ablaktörlő típushoz elérhetőek.

Szög-beállító műszer:

Az új ablaktörlő rendszerek különlegessége, hogy az ablaktörlő tartó által nem lehet erőátvitelt véghezvinni a szögbeállításhoz. A beállító szerszám az ablaktörlő lapát típusának megfelelő két részből áll, egy állítószerszámból és egy ellentartóból. A szögmérés és a szögbeállítás együtt végezhető.

Ablaktörlőkar nyomása:

Az ablaktörlőlapátnak a szélvédőre kifejtett nyomása kb. 10 N-t tesz ki. A megengedett eltérés ± 1 N. Ha a kar rugójának nyomása 10 N-nál kisebb, értelemszerűen nem lehetséges megfelelő törlés, ekkor a rugó vagy az egész ablaktörlőkar cseréje szükséges.

Szállítási terjedelem:

1 db  Szögmérő műszer

2 db Ablaktörlő lapát tartó B és C adapter

2 db Beállító szerszám

6 db menetes rögzítő

Szállítás műanyag táskában

Ajánlatkérő

Telefonszám formátum: +36 1 234-5678 vagy +36 70 123-4567